miercuri, 19 mai 2010

Paste cu legume înăbuşite



Astăzi am ales paste proaspete, vidate, Orecchiette, dar pot fi înlocuite cu oricare altele, la fel de bune..
Ingrediente:
250 gr paste făinoase, o ceapă, 2-3 roşii, 1dovlecel, un ardei gras, 2 căţei usturoi, 8-9 ciupercuţe, busuioc, pătrunjel, mentă, ulei, sare, piper, chilli.
Ciupercile curăţate se taie fâşii şi se pun într-un vas cu foarte puţin ulei încins. Se pune puţină sare sau puţin delikat, se acoperă vasul cu un capac; se ţine pe foc mic pană când dispare apa pe care şi-o lasă. Se ia vasul de pe foc şi se lasă în aşteptare.
Într-o tigaie încinsă se pune foarte puţin ulei de măsline ( atât cât să acopere suprafaţa tigăii, în strat de max 1 mm). În uleiul încins se pune usturoiul tăiat; se lasă aprox 1 minut, apoi se pune ardeiul gras tăiat felii subţiri. Se mestecă timp de 2 minute, după care se pun roşiile tăiate cubuleţe, dovlecelul, piper, chilli (proaspăt măcinate), busuiocul  şi menta. Se mestecă puţin pentru a uniformizează compoziţia şi apoi se pune capacul. Dupa aprox 10 minute de fiert la foc mic, se adaugă şi ciupercile, apoi ceapa tăiată solzişori.Din acest moment nu se mai acoperă vasul cu capac, se presează uşor feliile de ceapă, iar fierberea mai durează 1 minut, astfel încât ceapa sa ramână semicrudă.
Separat s-au fiert pastele în apă cu puţină sare ( se pun la fiert în momentul în care apa clocoteşte, iar timpul de fierbere este cel indicat pe pachet). Se scurge apa, folosind o strecurătoare şi, fără a le clăti cu apă rece, se încorporează în legumele aburinde. Se ornează apoi cu pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă bună!! 


Înainte:


























şi după..

Niciun comentariu: