luni, 15 noiembrie 2010

Ciuperci umplute


Imi plac foarte mult ciupercile...le pregatesc la inspiratie, dupa ideile pe  care le am pe moment, sau mai bine zis, dupa gustul pe care as vrea sa il simt...
Acum am facut ciuperci umplute....cu ciuperci  :)
Ingrediente: 500 gr ciuperci champignon, o ceapa, cativa catei de usturoi, marar, patrunjel, condimente, putin ulei ( preferabil de masline), cascaval.
Este foarte simplu!
Cureti ciupercutele (palariutele, pe masura ce le inlaturi coaja, le pui intr-un vas cu apa rece); toci o ceapa, pe care o pui pentru un minut intr-un vas cu ulei incins, apoi adaugi piciorusele ciupercutelor, si ele tocate; pui putin delikat si piper macinat; acoperi vasul cu un capac si lasi la foc mic, pana cand scade toata apa pe care o lasa ciupercile. Iei vasul de pe foc si adaugi verdeata tocata marunt si usturoiul pisat; daca papilele gustative mai vor, mai pui ceva condimente...
Asezi palariutele intr-un vas de jena, in care ai pus putin ulei; presari peste ele un praf de sare si macini putin piper, apoi le umpli cu compozitia deja pregatita. Le dai la cuptorul bine incins. Se fac destul de repede, depinde de cuptor  :)














Cand sunt gata, le scoti pe un platou si presari cascaval ras....Sunt delicioase!!!


Niciun comentariu: