sâmbătă, 22 mai 2010

Peşte în sos de unt cu rozmarin şi capere

Ingrediente:
500 gr peşte ( preferabil alb), 150 gr unt, 1 lămâie, capere, rozmarin, sare, piper, 2 linguri făină, ulei, pătrunjel proaspăt.
Peste peştele curăţat se stoarce o jumătate de lămâie, se pune un praf de sare, se macină piper şi se lasă la macerat pentru 30 minute.
Se trece apoi prin făină, pe ambele feţe şi se prăjeşte în uleiul încins, până când face o crustă maro-aurie. Se scoate pe platoul de pe care se va servi.
Separat se pregăteşte următorul sos: într-un vas nu foarte mare (de aprox 1 litru) se pune untul la topit pe foc mic. Se adaugă zeama de lămâie, puţină sare, piper măcinat (după gust), o linguriţă rozmarin şi o lingură de capere (se găsesc la supermarket, conservate în saramură. După ce se scot din borcan, se pun într-o strecurătoare şi se trec sub un jet de apă rece).
Se lasă la fiert 5 minute, la foc mic. Se răstoarnă apoi sosul obţinut peste peşte şi se presară pătrunjelul tocat.
Poftă bună!


Niciun comentariu: