marți, 18 mai 2010

Cartofi cu chimen

Ingrediente : Cartofi,ulei, chimen,usturoi şi alte mirodenii Se curăţă cartofii, se taie în cuburi mai mari şi se pun la fiert pentru 10 min, în apă fierbinte, puţin sărată.Se scot apoi din apă şi se pun într-un vas Jena cu suprafaţa suficient de mare, astfel încât cartofii să nu stea unii peste alţii. Se toarnă peste cartofi câteva linguri de ulei, dar nu foarte mult, se împrăştie apoi o lingură plină cu chimen, un praf de delikat, piper măcinat,puţin chili măcinat, rosmarin, busuioc, mentă. Se mestecă cu grijă,cu o spatulă,astfel încât să nu se sfărâme cartofii, dar uleiul şi mirodeniile să îmbrace fiecare cub de cartof. Se pun apoi în vas 1-2 frunze de dafin şi 2-3 căţei de usturoi tocaţi (nu pisaţi). Se dă vasul la cuptor. În scurt timp fiecare cub de cartof va fi îmbrăcat într-o crustă aurie...e semn că preparatul poate fi scos din cuptor, îmbogăţit cu mărar tocat şi servit la masă... Poftă bună!!

Niciun comentariu: