sâmbătă, 17 septembrie 2011

Conopida la cuptor

Este atat de  buna!!!   Iti propun sa incerci si tu...
Cand este gata, arata  asa:
















Dar ajungi aici dupa ce:
-cureti sub jet de apa conopida, o desfaci in buchetele si o pui la fiert in apa fierbinte cu putina sare ( eu pun si sos de soia, din cel mai simplu posibil).
-o scoti din apa si o lasi sa se raceasca
-ungi un vas de jena cu ulei si il tapetezi cu pesmet
-asezi conpida, presari pesmet, piper macinat, oregano si marar, vreo 3-4 linguri de smantana, razi cascaval din abundenta; amesteci trei oua cu 3-4 linguri de smantana si putina sare si imprastii pasta obtinuta cat mai uniform; dai apoi vasul la cuptorul foarte bine incins. Dupa vreo 15 minute, scoti vasul din cuptor si mai imprastii cascaval ras, apoi poti opri focul la cuptor, dar lasi vasul acolo pentru vreo 5 minute.
Am servit-o impreuna cu salata de sfecla cu mult hrean....
Suuuper buna!



Niciun comentariu: