miercuri, 9 iunie 2010
Cartofi noi cu smântână şi mărar
Ingrediente:
Cartofi noi, un ou, smântână, unt, condimente, mărar, pătrunjel.
Cartofii noi se pun într-un vas cu apă rece, li se rade coaja subţire , se spală bine şi apoi se taie în jumătăţi sau sferturi, după cât sunt de mari. Se pun apoi la fiert în apă clocotită (atât cât să îi cuprindă pe toţi), în care nu am uitat să punem puţină sare sau numai o linguriţă delikat şi 2-3 linguri sos de soia. Se fierb 15-20 min. Între timp se curăţă un ou fiert tare, gălbenuşul se sfărâmă cu furculiţa de pereţii unui vas mic ( un castron), iar albuşul se taie mărunt.Peste oul astfel pregătit se toarnă 200-300 gr de smătână, puţină zeamă de lmâie, un praf de sare, piper macinat, chili măcinat, un praf de mentă şi busuioc. Se omogenizează prin mestecare cu furculiţa.
Cartofii fierţi, scurşi bine de zeamă, se pun pe farfurie, se presară câteva cubuleţe de unt, se toarnă apoi sosul de smântănă şi la final se presară din belşug mărar şi pătrunjel tocat. Se servesc calzi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu