duminică, 27 iunie 2010
Crap cu mămăliguţă şi saramură
Peste bucăţile de crap, curăţate bine, pui puţină sare şi condimente din belşug ( piper şi rozmarin măcinat, tarhon bine mărunţit) şi le laşi o vreme la rece, în frigider. Apoi le treci prin făină, pe ambele părţi, şi le prăjeşti în uleiul bine încins.
Pentru mămăliguţă, ar fi bun un vas de fontă... Vezi să pui mălaiul după ce apa, în care ai pus puţină sare, începe să fiarbă. O laşi să fiarbă pe îndelete, la foc mic, pentru că este mai gustoasă!
Cureţi o căpăţână de usturoi, pui puţină sare şi îl pisezi bine, bine. Apoi toci 2 ardei iuţi, chiar şi din saramură, îi pui peste usturoiul pisat şi torni puţină apă....iar deasupra, verdaţă tocată...
Uite cum arată!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu