Ingrediente:
Peşte,
morcov, ardei gras, ceapă, usturoi, condimente ( piper, chili si rozmarin
măcinat,tarhon, mentă, dafin), verdeaţă, un pahar cu vin sau zeamă de lămâie
din abundenţă, roşii în bulion.
Peştele
curăţat se sărează puţin, se condimentează bine şi se ţine la rece câteva ore (
eu l-am ţinut de seara până dimineaţa şi a fost f bine!).Se trece prin făină pe
ambele părţi şi se prăjeşte puţin, in ulei bine încins.
Legumele
curăţate se asează într-un vas de Jena (sau altfel de vas!), se pun apoi:
dafinul, menta, un praf de sare, puţin rozmarin uscat, apoi se aşează peştele
parţial prăjit, peste care se răstoarnă 2-3 roşii cu sucul în care au fost
conservate, vinul sau zeama de lămâie şi se dă vasul, pentru 15-20 minute, la
cuptorul bine încins. Se presară verdeaţa şi se serveşte cald. Iese ceva
delicios şi super gustos....
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu