duminică, 11 septembrie 2011

Supa de pui cu galuste

Este o supa usoara si deosebit de gustoasa.
Ingredientele folosite de mine: un pui de gaina ( de la mama de acasa!), morcovi, pastarnac, o ceapa, ardei gras rosu, sare, putin delikat, verdeata. Pentru galuste: gris si doua oua.   
Pun carnea la fiert, in apa rece, cu putina sare. (Sarea ajuta spuma sa se coaguleze si o pot indeparta usor). Dupa primul clocot, pun ceapa ( intreaga, pentru ca nu o suporta familia si  dupa fierbere, o inlatur!), morcovul si pastarnacul. Cand carnea este aproape fiarta, pun galustele, pe care uite cum le pregatesc: bat albusurile spuna, apoi pun galbenusurile, amestec foarte incet cu o lingura , apoi torn grisul, cat mai imprastiat, si amestec incetisor cu lingura. Pasta obtinuta nu trebuie sa fie tare. O las un minut, doua, dupa care o pun in supa cu o lingurita. Dupa ce am pus toata compozitia, torn foarte putina apa rece in vasul cu supa, peste galuste, si le las la fiert 7-8 minute. Dupa gust, pun si foarte putin delikat. Apoi verdeata tocata.


 Dupa supa crema de legume, asta este preferata mea....:)

Niciun comentariu: