L-am pregatit pentru iarna. Nu ca nu s-ar gasi si in comert, dar al meu este 100% natural, toate ingredientele fiind din gradina casei...Este ideal pentru spaghetti, dar nu numai...Am folosit si la peste, si la friptura de pui, etc..
Ingrediente: rosii, ardei rosu si galben, ceapa, usturoi, ardei iute, busuioc verde, oregano, piper macinat, ulei de masline, putina sare.
Speli rosiile si ardeiul si apoi le tai cu cutitul. Toci niste ceapa ( cantitatea o stabilesti in functie de toleranta ta la aceasta leguma), cureti vreo doua capatani de usturoi ( la fel, mai mult sau mai putin, dupa preferinta) si apoi il tai cu cutitul si le pui pentru 2-3 minute in uleiul incins, cu putina sare. Adaugi ardeiul gras taiat solzisori ( sau cum iti place), si peste alte 2 minute torni rosiile taiate cubulete ( cu coaja). Lasi sa fiarba la foc mic vreo 15-20 minute apoi pui ardeiul iute tocat ( mai mult sau mai putin ardei, dupa toleranta papilelor gustative), piperul, busuiocul si oregano. Iei vasul de pe foc si pui compozitia in borcane pe care le astupi cu capace. Dupa aceea, ntr-un vas mai inalt decat borcanele, pui niste hartie pe fundul vasului ( nu foarte multa, o coala mai mare, impaturita in doua este suficient), asezi borcanele, torni apa rece cat sa le cuprinda pana la capac si pui vasul pe foc mic. Il lasi la fiert 20 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. In felu asta, borcanele se vor steriliza, iar continutul se pastreaza de minune....Ai grija, nu da focul mare, ca risti sa spargi borcanele....Dupa ce ai oprit focul, tragi vasul la o parte si lasi borcanele in el pana cand se raceste apa, apoi le stergi si le pui in camara.
Ingrediente: rosii, ardei rosu si galben, ceapa, usturoi, ardei iute, busuioc verde, oregano, piper macinat, ulei de masline, putina sare.
Speli rosiile si ardeiul si apoi le tai cu cutitul. Toci niste ceapa ( cantitatea o stabilesti in functie de toleranta ta la aceasta leguma), cureti vreo doua capatani de usturoi ( la fel, mai mult sau mai putin, dupa preferinta) si apoi il tai cu cutitul si le pui pentru 2-3 minute in uleiul incins, cu putina sare. Adaugi ardeiul gras taiat solzisori ( sau cum iti place), si peste alte 2 minute torni rosiile taiate cubulete ( cu coaja). Lasi sa fiarba la foc mic vreo 15-20 minute apoi pui ardeiul iute tocat ( mai mult sau mai putin ardei, dupa toleranta papilelor gustative), piperul, busuiocul si oregano. Iei vasul de pe foc si pui compozitia in borcane pe care le astupi cu capace. Dupa aceea, ntr-un vas mai inalt decat borcanele, pui niste hartie pe fundul vasului ( nu foarte multa, o coala mai mare, impaturita in doua este suficient), asezi borcanele, torni apa rece cat sa le cuprinda pana la capac si pui vasul pe foc mic. Il lasi la fiert 20 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. In felu asta, borcanele se vor steriliza, iar continutul se pastreaza de minune....Ai grija, nu da focul mare, ca risti sa spargi borcanele....Dupa ce ai oprit focul, tragi vasul la o parte si lasi borcanele in el pana cand se raceste apa, apoi le stergi si le pui in camara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu