Ingrediente: o conopida nu prea mare ( 700-800 gr), trei oua, lamaie, mustar si ulei pentru maioneza, patrunjel, sare, piper.
Conopida spalata si desfacuta in buchetele se fierbe 5 min in apa fierbinte cu putina sare, apoi se scoate in strecuratoare pentru ca sa se scurga bine de apa. Se lasa la racit.
Prepari putina maioneza. Fierbi cele doua oua si dupa ce s-au racit complet, scoti galbenusurile, le freci cu furculita de peretele unui vas (pui un praf de sare); apoi adaugi inca un galbenus crud. Omogenizezi bine, pui zeama de lamaie dupa gust si apoi incepi sa torni ulei. Din momentul asta eu folosesc mixerul. Cand este gata, adaug mustar, dupa gust.
Mixezi conopida racita, adaugi maioneza ( cantitatea pe care o doresti) si cativa catei de usturi pisati; condimentezi cu piper, apoi omogenizezi bine compozitia obtinuta. Ornezi cu patrunjel verde. Este excelenta pentru tartine...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu