Dintre numeroasele motive pentru
care ador brocoli, voi aminti numai două: satisface la nebunie papilele gustative şi în acelaşi
timp întăreşte sistemul imunitar....Aaa, şi încă
un motiv peste care nu vreau să trec: acela că este Verde, adică viaţă,
speranţă....
Astăzi l-am
preparat extrem de simplu şi rapid:
Am tăiat brocoli în bucheţele nu foarte mici,
l-am spălat şi l-am pus la fiert pentru 3 minute, într-un vas cu apă fierbinte
şi un praf de sare; apoi l-am scos şi l-am pus în apă cât mai rece, pentru a-şi
păstra superba culoare verde....În acelaşi timp am fiert (timp de 6 minute) nişte
paste făinoase (puse tot în apă fierbinte,puţin sărată).
Apoi, într-o
tigaie mai adâncă, preferabil woc, am pus la încins puţin unt şi trei căţei de
usturoi tocaţi. După ce untul a împrumutat din aroma usturoiului, am pus
pastele făinoase şi bucheţelele de brocoli (scurse de apă), puţin sos de soia
şi am amestecat încet, mai mult prin mişcarea vasului, 2-3 minute, astfel încât
sosul untul topit să ungă întreaga compoziţie. Apoi am oprit focul şi am lăsat
preparatul acoperit cu un capac, tot pentru cîteva minute, pentru combinarea
aromelor....
Am servit alături
de o friptură din piept de pui (cu susan şi multe alte condimente)...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu