duminică, 13 februarie 2011

Sărmăluţe cu ciuperci şi stafide

Ingrediente:
Ciuperci, stafide, orez, o ceapă mai mare, 3 ouă, varză murată, pastă de tomate (chiar şi roşii decojite), condimente, verdeaţă.
Cantităţile le apreciezi tu, în funcţie de cât de multe sărmăluţe vrei să faci.
Căleşti ciupercile curăţate, împreună cu ceapa tocată şi puţină sare,  la foc mic, pînă când scade toată apa pe care şi-o lasă, apoi le toci, ca şi pe carne.
Amesteci compoziţia cu trei ouă, orez bine spălat, stafide cît mai multe, verdeaţă ( nu uita de mărar!) şi condimente după gust (piper!)
  

























Apoi modelezi bunătate de sărmăluţe, mutând compoziţia în frunzele de varză murată.
După ce le-ai aşezat cu multă pasiune în vasul pe fundul căruia ai pus mai întâi un strat de varză tocată, pui o frunză de dafin, apă rece cât să le cuprindă şi le laşi să fierbă la foc mic, cu vasul acoperit cu capac.
Ei, şi dacă ai început lucrarea cu un strat de varză tocată, o finalizezi la fel, cu un altul...
Când varza este fiartă, torni din abundenţă pastă de tomate şi 3-4 linguri de ulei.
Dai apoi vasul la cuptor, fără capac, şi îl laşi la foc mic pană când se rumenesc bine, bine...
 













Sunt delicioase... Convinge-te!   :)
Poftă bună!

Niciun comentariu: