vineri, 23 martie 2012

Humus

Am descoperit recent cat de minunata este aceasta pasta: humusul...si cat de simplu se prepara....
Pun pentru cateva ore  boabele de naut intr-un vas cu apa rece ( de regula, seara pana dimineata) apoi le fierb in apa fierbinte cu putin sare, aproximativ 1 ora....bobul trebuie sa fie bine fier. Intre timp pun in apa rece 4-5 linguri de seminte de susan ( depinde de cantitatea de humus pe care vreau sa o fac, dar si de gust...eu ador susanul, deci pun mai mult!!).
Torn in blender boabele de naut fierte, semintele de susan inmuiate in apa rece, 2 linguri ulei de masline, o lingurita plina bine cu chimen macinat, busuioc, zeama de lamaie, cativa catei de usturoi, piper si sare si mixez totul pana obtin pasta, adica humusul....se mixeaza rapid, dar sa ai grija sa nu fie prea vascoasa, ca strici blenderul ....eu diluez cu apa in care a fiert nautul....
Este extraordinara....ies niste tartine de nota 10.....

2 comentarii:

Gabriela spunea...

Mihaela, de unde cumperi humus boabe? Sunt crude sau la conserva?

Multumesc!

Mihaela spunea...

Gabriela,
ingredientul de baza in pasta numita "Humus" este nautul boabe. Il gasesc la magazine gen plafar, dar si la supermarket ( pe ultimul l-am luat de la Kaufland, de exemplu....). Sunt boabe uscate, ambalate in pungi, pe care le pregatesc dupa cum am zis mai sus, in reteta...
:)