miercuri, 7 iulie 2010

Pui cu ananas


Ingrediente:
Piept de pui dezosat, o cutie compot ananas, ghimbir (radacina), sos de soia, curry, 2 catei usturoi, amidon.
Pieptul de pui dezosat, taiat fasii, se presara cu praf de curry si 2-3 linguri de sos de soia. Se lasa 30 min la rece.
Se incinge putin ulei intr-o  tigaie mai adanca si se pune la prajit pieptul de pui dupa ce a fost tras putin prin amidon. Apoi se scoate din tigaie si se lasa in asteptare. Peste stropul de ulei ramas in tigaie, se toana compotul de ananas, putin ghimbir tocat marunt si 2 catei de usturoi, tocati si ei; se pune si sosul de soia ramas in vasul in care a fost carnea , eventual inca 2 linguri sos soia si se lasa la fiert cam 5 minute. Apoi se pune pieptul de pui deja prajit, dupa care se mai lasa sa fiarba 2-3 minute. Daca este cazul, se pune putin amidon pentru a obtine un sos cu aspect placut.
Este delicios!!!  Pofta buna!

Niciun comentariu: