duminică, 13 iunie 2010

Peşte lin cu legume


Ingrediente:
Peşte, un dovlecel, un morcov, un cartof, un ardei gras, o ceapă mică, 3-4 căţei de usturoi, rădăcină ghimbir, ¼ pachet unt, condimente, o lămâie, verdeaţă.

Peste peştele curăţat, tăiat în felii de 2cm (perpendicular pe coloana vertebrală, fără cap), se pune sare, chili măcinat, piper măcinat, tarhon (eu pun şi busuioc uscat şi mentaă), zeamă de lămâie şi se lasă la macerat apox 30 minute. Apoi se dă prin făină, pe ambele părţi ( vezi să  fie cât mai bine scurs de lichidul în care a stat la macerat) şi se prăjeşte pe ambele părţi până când devine auriu ( uleilul din tigaie este deja ine încins, iar focul la prăjit este moderat).
Se curăţă legumele si se taie cubuleţe. Într-un vas de teflon se pune untul la încins. Se adaugă usturoiul tocat cu cuţitul, puţin ghimbir tocat, ardeiul gras, piperul şi chili. După 1-2 minute se pun celelalte legume ( cartoful, dovlecelul şi morcovul), condimente (praf, nu lichid), se acoperă vasul cu un capac şi se înăbuşă timp de 10-15 minute. Nu este nevoie de lichid suplimentar; este suficient cel lăsat de legume.Apoi se pune ceapa tăiată solzişori şi se mai lasă pe foc 1 minut, fără capac. Se presară verdeaţă tocată şi se servesc alături de linul prăjit.
Poftă bună! 


Niciun comentariu: