sâmbătă, 19 iunie 2010

Crap la cuptor

Ingrediente:
Peşte, morcov, ardei gras, ceapă, usturoi, condimente ( piper, chili si rozmarin măcinat,tarhon, mentă, dafin), verdeaţă, un pahar cu vin sau zeamă de lămâie din abundenţă, roşii în bulion.
Peştele curăţat se sărează puţin, se condimentează bine şi se ţine la rece câteva ore ( eu l-am ţinut de seara până dimineaţa şi a fost f bine!).Se trece prin făină pe ambele părţi şi se prăjeşte puţin, in ulei bine încins.
Legumele curăţate se asează într-un vas de Jena (sau altfel de vas!), se pun apoi: dafinul, menta, un praf de sare, puţin rozmarin uscat, apoi se aşează peştele parţial prăjit, peste care se răstoarnă 2-3 roşii cu sucul în care au fost conservate, vinul sau zeama de lămâie şi se dă vasul, pentru 15-20 minute, la cuptorul bine încins. Se presară verdeaţa şi se serveşte cald. Iese ceva delicios şi super gustos....
Poftă bună!     

Niciun comentariu: