miercuri, 28 decembrie 2011

Ceva dulce ...

Tiramisu
L-am facut pentru ca aveam in casa cele necesare: piscoturi de sampanie, oua, crema mascarpone, zahar si cacao.
Pe cele 5 galbenusuri le-am frecat bine, bine cu 6 linguri de zahar, albusurile le-am batut pana cand au devenit o spuma foarte tare, iar crema mascarpone, am frecat-o si pe ea pana cand a aratat asa cum ii sta bine unei creme: foarte cremoasa...:)
Le-am amestecat apoi pe toate, incetisor si am dat la rece, pentru cel putin jumatate de ora, compozitia obtinuta.
Dar inainte de a face toate astea, am facut o cafea suuper concentrata in care, dupa racire, am pus ceva coniac...Piscoturile le-am trecut rapid prin cafea, le-am pus pe un platou, am pus de fiecare piscot stafide tinute putin in coniac, am pudrat cu cacao si apoi am pus o parte din crema; inca un rand de piscoturi trecute rapid prin cafea, inca un strat de crema, apoi, pe unul din platouri am pudrat abundent cacao, iar pe celalt am imprastiat fulgi de ciocolata.Dupa ce s-a racit, a fost un deliciu..


marți, 13 decembrie 2011

Hering afumat

O masa ideala acum, in Postul Craciunului...
Am fiert doi cartofi ( m-am grabit si i-am curatat de la  inceput de coaja) in apa firbinte, cu putin delikat. Am facut putina salata din varza alba si separat din varza rosie ( varza tocata, amestecata cu sare, ulei -de care vrei- , otet si piper; am pus in robot, odata cu varza, si o ceapa).
Apoi am pus pestele pe farfurie, alaturi de cartofi, masline si varza. Deasupra lor am venit cu o ploaie de piper macinat si  arata asa: