duminică, 27 noiembrie 2011

Un desert din biscuiti


Am zdrobit bine, bine 500grame biscuiti simpli peste care am turnat un sirop fierbinte facut din apa, zahar si coniac. Am pus niste coaja de portocala confiata in casa, zahar vanilat, nuca macinata, stafide si niste gem de gutui, cu mai mult sirop. ( cantitatle le-am apreciat din ochi, fara sa masor ceva....).Am amestecat totul bine, bine si le-am dat pauza pentru ca sa pot amesteca intre timp un pachet de margarina cu vreo 3-4 linguri de cacao. Inca un amestec de compozitii, si dupa o alta scurta pauza, am modelat rezultanta dupa bunul plac: ba sub forma batoanelor care sunt si in magazin, ba sub forma de bilute, si am facut si niste "cartofi"...Deaspra este nuca de cocos.
Te-ai prins.... desertul meu  poate fi mancat si de cei care tin Postul...

miercuri, 23 noiembrie 2011

Gutui coapte

Gutui, zahar vanilat, zahar, scortisoara....Un desert ideal!!!
Speli gutuile si le inlaturi samburii, apoi le tai felii pentru a fi sigura ca nu raman zone atacate si ascunse... le asezi intr-un vas de jena, le pudrezi cu zahar vanilat, scortisoara macinata si zahar tos, apoi le pui la cuptorul bine incins, pana cand se coc...
Despre gust nu mai vorbesc, iar despre mirosul din bucatarie, numai la superlativ...:)

duminică, 13 noiembrie 2011

Farfale cu carnati picanti

Ingrediente:
paste fainoase ( farfale) carnati picanti si cel mai important, SOSUL!Eu folosesc sosul preparat de mine toamna, cu legume 100% sanatoase....
Reteta pentru sos este aici      http://argmihaela.blogspot.com/2011/08/sos-de-rosii-picant.html
Am fiert pastele in apa fierbinte cu putina sare ( timpul de fierbere este scris de ambalaj) si le-am lasat sa astepte putin. Peste feliile de carnati prajite (imi place uleiul de samburi de stuguri), am turnat un borcan cu sos picant, am mai presarat putin busuioc si l-am lasat sa fiarba vreo 3-4 minute si apoi am turnat amestecul asta peste paste.
Deasupra am presarat putina verdeata si gata, asta a fost tot!

luni, 7 noiembrie 2011

Mancare de gutui

Eu am folosit 4 gutui; le-am curatat de puf, le-am spalat si am indepartat partea tare din mijloc, cu samburi cu tot, apoi le-am taiat felii nu foarte groase, pe care le-am tras putin prin ulei incins ( am pus ulei din samburi de struguri, ca tot este toamna ..:).
Intr-o cratita am ars 300 grame zahar ( cu grija sa nu se arda prea tare, ca devine amar; mesteci mereu cu o lingura de lemn si el se topeste frumos, fara sa se inchida la culoare), peste care am turnat o cana cu apa si am lasat la fiert cateva minute, pana cand s-a dizolvat complet . Am pus gutuile, un praf de curry si putin busuioc si am lasat sa fiarba cam 10 minute. Intr-un bol am dizolvat o lingura de faina in putina apa rece si am turnat-o apoi in vasul cu gutuile, pe care le-am lasat sa mai fiarba, la foc mic, cam 5 minute.
Daca vrei, poti pune si carne de pui, pe care o pregatesti separat ( o condimentezi si o tragi prin ulei incins cateva minute; o poti stropi cu sos de soia, si cand este patrunsa bine, o scoti pe o farfurie), si o pui odata cu gutuile deja prajite.
Este delicioasa! Pofta buna! :)