duminică, 26 iunie 2011

Ardei umpluţi cu legume

Ingrediente: ardei gras, ciuperci proaspete, orez, 2ouă, pastă de tomate, ulei de măsline, porumb dulce, cateva stafide,legume (ceapă, doi căţei de usturoi, morcov, păstârnac, dovlecel, ardei gras, puţină varză, gulie), orez, condimente, pătrunjel şi mărar verde.                                                                           Cantităţile: în funcţie de câţi ardei vrei să umpli, iar  proporţiile în care combini ingredinetele, în funcţie de gustul tău (sau al invitaţilor la masă....tu hotărăşti!)
Ardeii se curăţă extrem de simplu: îi speli şi inlături seminţele. Dacă vrei, poţi păstra căpăcelul, să-l pui la loc dupa ce îi umpli, dar poţi şi fără....sunt la fel de gustoşi!
Cureţi ciupercile, le pui într-un vas la foc mic, în puţin ulei de măsline, le acoperi cu un capac şi le laşi până când se duce toată apa pe care şi-o lăsă. După ce s-au răcit puţin, le treci prin maşină de tocat carne... Ca să nu te plictiseşti, până când se răcesc ciupercile , te poţi ocupa de legume, adica  le curăţi/speli, dai pe răzătoare morcovul, gulia,păstârnacul şi dovlecelul, iar restul le toci mărunt, după care le treci câteva minute prin puţin ulei bine încins. Adaugi orezul spălat bine, şi după aproximativ un minut, pui puţină pastă de roşii. Amestecul ăsta îl mai laşi la foc mic, în vasul acoperit cu capac, foarte puţin (cam 2 minute). Apoi amesteci ciupercile deja tocate cu legumele şi aştepţi, savurând eventual o cafeluţă, până cand compoziţia bine omogenizată se răceşte atât cât să poţi pune cele doua ouă fără riscul să ţi se coaguleze albuşul.  Nu uita să pui condimentele, mai ales piperul măcinat, şi verdeaţa tocată mărunt.
Acum poţi să umpli ardeii (pe care bănuiesc că i-ai ţinut în aşa fel încât să se scurgă apa din ei!), îi aşezi într-un vas, pui cîţiva căţei de usturoi tăiaţi cu cuţitul, puţin delikat, pastă de roşii, sau chiar roşii în bulion,dafin şi puţină apă fierbinte (atât cât să-i acopere) apoi îi laşi la fiert vreo 20 minute la foc mic, în vasul acoperit cu un capac, după care îi pui în cuptorul bne încins, unde se continuă fierberea şi se şi rumenesc.  
Sunt excelenţi....Poftă bună!