sâmbătă, 30 aprilie 2011

Salata boeuf

Salata mea este suuper buna! si asta de cand nu-i mai pun carne..Atunci, ce pun?
Cartofi, morcovi (fierti intregi, in apa cu sare, iar dupa ce s-au racit, ii curat de coaja si ii tai mici, mici), gogosar si castraveti din otet-tocati si ei mici, mici si tinuti apio la scurs, pentru ca sa nu se dilueze maioneza, porumb dulce, mazare fina, maioneza facuta din oua cat mai proaspete, mustar, piper proaspat macinat.  Cantitatile: totul din ochi...  :)

miercuri, 27 aprilie 2011

Salata de fructe


An facut  o salata de fructe super buna!
Uite ce am folosit eu:  
o banana, un kiwi, un mango,un mar, o portocala, o para, o cutie compot ananas, putin zahar ( prefer brun), zeama de lamaie, 100 ml whisky, frisca, sirop de visine (din dulceata).
Am curatat fructele de coaja, le-am taiat cubulete si le-am stropit cu zeama de lamaie pentru ca sa-si pastreze culoarea. Apoi le-am pus intr-un vas, impreuna cu compotul de ananas. Am pus putin zahar brun, un zahar vanilat, whisky si apoi  le-am pus in frigider pentru cateva ore.
Inainte de servire, am ornat cu piscoturi, frisca si putin sirop de visine.
Este un deliciu....  :)
























sâmbătă, 16 aprilie 2011

Ciuperci umplute cu urzici

Ingrediente:
Ciuperci, urzici
Cureti ciupercile, le speli si apoi le asezi intr-un vas ( eu prefer unul de jena), cu scobitura in sus. Daca ai mai multe si nu incap toate pe un rand, te adaptezi..eu le-am suprapus , dupa cum vezi in imagine, dar pe masura ce stau la cuptor, isi reduc volumul si se aseaza frumos una langa alta, de parca ti-ar fi ghicit gandul...
Am macinat peste ele piper si alte condimente si apoi le-am umplut cu piure de urzici. Cum am facut piureul, am zis aici, nu mai repet  
 http://argmihaela.blogspot.com/2011/03/piure-de-urzici.html 
















Apoi le dai la cuptor ( pe care bineinteles ca l-ai pornit din timp sa se incinga bine - vezi sa nu uiti sa reduci focul!). In maxim 20 minute sunt gata. Le scoti, le un platou si-s gata de savurat....Intentionasem sa rad cascaval, dar mi-am adus aminte dupa ce n-au mai fost..asa ca, faci cum vrei!  razi sau nu cascaval....e chestie de optiune...   :)


duminică, 10 aprilie 2011

Gulii umplute cu legume

Ingrediente:
o gulie, o jumatate de dovlecel, un morcov, o ceapa mica, o jumatate de ardei gras rosu, condimente. 
Din lipsa de inspiratie, astazi am luat o gulie mai mare, am curatat-o discret de coaja, am sectionat-o, am inlaturat mijlocul cu o lingurita (fara sa-l arunc, evident!) si am pus-o la fiert,pentru 6-7 minute, in apa fierbinte, cu putin delikat.
Separat am inabusit cateva minute, in putin ulei, legumele rase ( argeiul gras l-am tocat marunt), iar dupa ce s-au racit , am pus un ou crud, cateva frunze de leurda tocate marunt si condimente . Am umplut jumatatile de gulie, am presarat condimente si putin ulei, si le-am bagat la cuptor 15 minute. Cand au fost gata, am ras deasupra putina telemea de bivolita ( este foarte buna; putin grasa, si nu prea sarata).
Uite ce a iesit! Un deliciu....
















Asta era inainte de a le pune la cuptor:
















Asta dupa: