miercuri, 12 ianuarie 2011

Salata de cruditati

Este delicioasa, si poti sa o faci din ce legume/fructe ai prin frigider...
Astazi am folosit: o gulie, o telina, un morcov si un mar .
Le-am curatat si apoi le-am dat pe razatoare; am stors o jumatate de lamaie si am adaugat putin ulei de masline...
A iesit ..un deliciu...
 Incearca! Se face rapid...

marți, 4 ianuarie 2011

Placinta cu ciuperci si carne



Ingredinte: un pachet mare (800 gr) de Foi de placinta (Linco am avut eu),
piept de pui, ciuperci, ceapa, smantana, cascaval, oua, condimente si ..o stare de buna dispozitie!!! :)

Umplutura de ciuperci
Ciupercile curatate, eventual taiate in sferturi, le-am pus impreuna cu o ceapa , sare si ulei intr-un vas cu capac, pe foc mic, unde au fiert pana cand s-a evaporat apa pe care si-au lasat-o.
Dupa ce s-au racit, le-am trecut prin masina de tocat carne, am ras cascaval, si am completat cu un amestec din 2 oua si 2 linguri de smantana. Evident, marar si condimente dupa gust ( piper!).


Umplutura de carne:
Carnea tocata, impreuna cu o ceapa si putina sare, am pus-o pe foc mic, intr-un vas acoperit. Deoarece carnea a fost ff slaba, am pus putin ulei (de masline, dar putea fi si de floarea soarelui, sau altfel) si am lasat-o la inabusit cam 30 min. Dupa ce s-a racit, am pus 2 oua crude si condimente dupa gust si am amestecat bine compozitia.

Apoi am trecut la ultima etapa:
am separat pachetul cu aluat in 2 parti ( ff important: aluatul s-a dezghetat e bunavoie la temperatura camerei, atat de repede/incet, dupa cum a  vrut el....probabil a contat si ambianta, ca nu s-a lasat prea mult asteptat....:)    .
Am avut la indemana doua vase de Jena, in care am pus aluatul, apoi umpluturile. Peste aluatul care gazduia ciupercile, am intins galbenus de ou si am presarat seminte de susan.






















Dupa care am amestecat bine alte 2 galbenusuri de ou cu 2 linguri de smantana si le-am turnat peste cele doua rulouri in care ascunsesem carnita...dar ca sa ajunga acel amestec ( ou/smantana) in miezul problemei, am crestat intai exteriorul, masca ( adica aluatul..).
















Cele doua vase le-am pus in cuptorul incins bine, la peste  200grade, dar am redus focul, astfel incat sa le asigur o temperatura mai suportabila, de vreo 160 grade. Cand s-au rumenit  frumusel, mi-a fost clar ca nu mai suporta atmosfera si ca trebuie sa le scot din cuptor.....

















Iti spun, este un deliciu....Incearca-l!!!

















Pofta buna!