luni, 6 decembrie 2010

Dovlecei umpluti


Ingrediente: (cantitatile le stabilesti in functie de  cate persoane vor fi la masa alaturi de tine   :) 
Orientativ:  2 dovlecei, 1 ceapa, un morcov, 2-3 rosii, un ardei gras, 2-3 catei de usturoi, verdeata, condimente.
Tai dovleceii (evident, spalati!) pe lungime si le inlaturi miezul (poti folosi o lingurita), fara sa-l arunci. Ii asezi intr-un vas de jena si presari condimente, dupa gust ( nu uita de piper si sare).
















Toci ceapa marunt, razi morcovul (nu foarte mic), si apoi le pui in putin ulei incins. Le lasi un minut, doua, apoi adaugi miezul dovleceilor, tocat si el, rosiile si ardeii (toate tocate). 
Pui putin delikat, acoperi vasul cu un capac si lasi la foc mic 5-6 minute, dupa care-l iei de pe foc, pui verdeata tocata marunt ( este excelent mararul!) si cu compozitia obtinuta, umpli dovleceii. 














Ii lasi la cuptor aproximativ 20 minute.
Inainte de a-i servi, poti imprastia deasupra lor cateii de usturoi pisati si multa verdeata.














Este o mancare foarte usoara si deliciosa....Incearca!