duminică, 6 iulie 2014

Dulceata de dovlecei

Este incredibil de buna! Nu-i pot defini gustul, un gust de tot si de nimic.....Cuvantul cel mai potrivit este Exotic...da, este exotic....
Dovlecei foarte mari, zahar, sare de lamaie, zeama de lamaie si zahar vanilat.
Inlaturi coaja dovlecelului, apoi si semintele, dupa care il tai in cubulete. Presasi sare de lamai peste cubulete si le lasi asa cam doua ore, dupa care le speli bine, le scurgi de apa si le pui la fiert in siropul pe care l-ai facut intre timp din zahar si 200-300 ml apa. ( 1kg de zahar la 1 kg de cuburi de dovlecel, cantarit inainte de a pue sarea de lamaie). Cand este poroape gata, pui zeama de lamaie si chiar rondele de lamaie, 5-6 plicuri de zahar vanilat ( asta la 2 kg de zahar), o mai fierbi putin si este gata! O pui in borcanele ucate bine, bine, si dupa ce se raceste si prinde o crusta la suprafata, pui capacul.
Este un deliciu....m-am hotarat greu sa o incerc, dar a meritat....Mai fac!  :)